Restricții dure impuse de China: Zboruri anulate și noi reguli de călătorie

Publicat: 31 oct. 2021, 08:00, de Raluca I. Heroiu, în Travel , ? cititori
Restricții dure impuse de China: Zboruri anulate și noi reguli de călătorie

China impune noi restricții pentru a opri un val nou de infectări cu coronavirus.

Aeroporturile din capitală au anulat sute de zboruri. De asemenea, au fost implementate restricții dure de călătorie pentru turiștii străini.

China, unde coronavirusul a apărut pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, a reuşit să controleze în mare parte epidemia începând din primăvara lui 2020 prin adoptarea unor măsuri drastice, care au inclus închiderea graniţelor și carantinarea unor regiuni și orașe.

Circa zece regiuni se confruntă în prezent cu focare sporadice de coronavirus, ceea ce a determinat autorităţile să izoleze milioane de locuitori la domiciliu, să intensifice testările şi să restricţioneze circulaţia între provincii, conform AFP, citat de Agerpres.

Numărul cazurilor de infectare rămâne însă semnificativ mai mic decât cel înregistrat în majoritatea ţărilor. Astfel, vineri, 48 de persoane au fost testate pozitiv, numărul total al cazurilor raportate în această săptămână ajungând la 250. Cu toate acestea, autorităţile nu doresc să-şi asume niciun risc cu câteva luni înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing.

Zeci de mii de locuitori sunt vizaţi de măsurile de carantină din capitală, unde au fost raportate câteva cazuri.

Aproximativ 6 milioane de chinezi se află în carantină, între care aproximativ 4 milioane în Lanzhoun (nord-vest) şi Ejin, la graniţa cu Mongolia, unde trăiesc 35.000 de locuitori.