Restricţii la utilizarea apei potabile. „Chiar dacă ne pare rău pentru roşii”, spune ministrul Mediului

Publicat: 20 iul. 2022, 18:00, de Viorela Pitulice, în ESENȚIAL , ? cititori
Restricţii la utilizarea apei potabile.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, anunță restricţii la utilizarea apei potabile în zonele cu probleme și spune că este o mare risipă ca cetăţenii să ude grădinile cu apă potabilă, „chiar dacă ne pare rău pentru roşii”. Apa potabilă pentru băut este apă scumpă și trebuie să o folosim pentru ce trebuie, atrage atenția ministrul.

De altfel, celula de criză de la Guvern se va ocupa de monitorizarea zonelor afectate de secetă şi de luarea de măsuri în localităţile unde se înregistrează deficienţe de alimentare cu apă potabilă.

„În localităţile unde nu există piscine şi nu există cluburi, acolo apa este probabil folosită pentru irigare în grădină. Este la fel de mare risipă şi acolo. Chiar dacă ne pare rău pentru roşiile pe care le-am pus, apa potabilă pentru băut şi pentru nevoile casnice este apă scumpă, apă tratată, trecută prin foarte multe procese de tratare şi filtrare, motiv pentru care trebuie să o folosim pentru ce trebuie”, a precizat ministrul Mediului.

Barna Tanczos a anunţat că în cadrul şedinţei de guvern a ridicat problema incendiilor de vegetaţie uscată şi a făcut apel la fermieri să nu mai dea foc pe terenurile agricole, pentru că pericolul izbucnirii unor incendii este uriaş.