Restricțiile pe care locuitorii Capitalei trebuie să le respecte în următoarele săptămâni

Începând de astăzi, locuitorii Bucureștiului trebuie să respecte mai multe restricții impuse de autorități pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Covid-19, după ce rata de incidență a îmbolnăvirilor a depășit pragul de 3 la mia de locuitori în Capitală.

Astfel, noi restricții au intrat în vigoare marți, 20 octombrie, ora 00:00. Luni seara, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, a anunțat că au fost luate următoarele decizii pentru București:
1. Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

2. Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

3. Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Aceste măsuri sunt valabile pentru următoarele 14 zile, începând cu data de 20 octombrie, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, când se va face o nouă evaluare a situației.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile, conform Digi24.

De asemenea, desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...