Rețetă de quesadilla

Deci, dragă cititorule.. Veni momentul să-i uimeşti pe-ai tăi cu ceva deosebit şi simplu, în egală măsură. Să facem întâi lipiile. Cantităţile sunt pentru mai multe lipii. Le micoşrezi, dacă faci mai puţine.

– Cam jumătate de kg de făină

– Vreo 700 ml apă călduţă

– Praf de copt (eu, la cantitatea asta, am pus două linguriţe)

– Puţină sare

– Unt – cam juma de pachet. Se poate pune şi margarină sau untură. Eu nu folosesc margarină şi untură n-am mereu. De aceea, prefer untul.

Se pun sarea, praful de copt peste făină în bol. Şi începi să amesteci cu apă. Apoi, pui untul. Amesteci până iese un aluat potrivit la consistenţă. Îl faci o bilă mare, din care tai pe jumătate, şi iar pe jumătate şi tot aşa. Din cantitatea asta, pentru că eu fac într-o tigaie mare, ies vreo 16 biluţe. Dacă le faci mai mititele, ies mai multe.

Aşa… Iei fiecare bilă şi o întinzi. Subţire. Foarte subţire, foaie de cărticică. Se întinde, nu-ţi face griji, că nu se rupe. Le coci în tigaia încinsă. Pe o parte şi pe alta. Nu le lăsa mult, că pe urmă se rup. Eu am lăsat-o pe prima şi s-a dus. După ce le faci pe toate, treci la umplut. Şi aici intervine chestia aia: ce-ai prin frigider.

Poţi să pui brânză rasă cu ceapă, morcov, ardei, poţi să pui carne de pui sau porc, tăiată cubuleţe mici, porumb, boabe de mazăre fierte în prealabil, broccoli, ce vrei tu. Şi în orice combinaţie. Călite la tigaie.

Pe o jumătate a lipiei pui umplutura, cealaltă parte a lipiei o dai peste umplutură. În tigaie, pui jumătatea asta de lună, să zic aşa, şi apeși cu furculiţa ca să se prindă marginile. O întorci şi pe partea cealaltă. O scoţi pe farfurie. Şi o tai în trei. Ies nişte triunghiuri, pe care poţi să le aşezi pe o frunză de salată, sau cum vrei tu. Le poţi pune la frigider şi constituie un mic dejun sau gustare săţioasă. Chiar o masă. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...