Rețetă fasole cu ciolan afumat de 1 Decembrie

Azi, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, se gătește fasole cu ciolan. Iată o rețetă delicioasă și ușor de preparat, care va fi apreciată de întreaga familie.

Pentru a prepara fasole cu ciolan afumat, aveți nevoie de următoarele ingrdiente:

INGREDIENTE

  • O jumătate  kg fasole boabe
  • 1 bucată ciolan afumat (aproximativ 1 kg)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 3-4 linguri de bulion
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei iute
  • Pătrunjel

MOD DE PREPARARE

Pentru a se fierbe mai ușor, lăsați fasolea la înmuiat, în apă, cel puțin o oră sau, cel mai bine, peste noapte. Puneți apoi fasolea la fiert. Pentru a evita gazele stomacale, fierbeți fasolea de trei ori și de fiecare dată, după ce dă în clocot, aruncați apa și puneți alta proaspătă. Pont: puneți o linguriță de bicarbonat în apa în care fierbeți fasolea, pentru a evita problemele stomacale.

Între timp tocați ceapa, păstârnacul și morcovul. Le căliți în puțin ulei și le puneți la fiert, alături de fasole. Apoi tăiați ciolanul bucățele și-l puneți la fiert împreună cu fasolea și cu legumele.

După aproximativ o oră și jumătate de fiert, adăugați bulionul, sarea, piperul și boia de ardei dulce. Fierbeți până vedeți că fasolea este moale, iar carnea de la ciolan se dezlipește de pe os. De asemenea, apa trebuie să fie scăzută. Amestecați destul de des, pentru a evita lipirea.

La final, adăugați pătrunjel proaspăt tocat.

Poftă bună!

Citește și Murături în sare sau în oțet? Care este cea mai sănătoasă variantă

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole