Rețineri în cazul adeverințelor de vaccinare eliberate în fals

Încă o persoană a fost reținută în cazul adeverințelor de vaccinare eliberate în fals. Este vorba despre un bărbat din Cluj, de 41 de ani, acuzat că a convins o tânără să intre în registrul vaccinărilor al unui centru din Alba.

Poliția Alba anunță că, după perchezițiile de joi, cercetările au fost extinse și asupra unui bărbat din județul Cluj, pentru instigare la fals informatic.

Bărbatul, de 41 de ani, a fost reținut, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, să acceseze o platformă de evidență națională a vaccinărilor și să elibereze adeverințe care atestau, în fals, vaccinarea anti-COVID-19.

Polițiștii din Alba au făcut joi 2 percheziții în județul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic. O persoană ar fi accesat registrul electronic de evidență a vaccinărilor al unui centru din județul Alba și ar fi eliberat mai multe adeverințe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locația respectivă.

La percheziții au fost găsite bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională, respectiv un telefon mobil, un laptop și o unitate de calculator.

10 persoane au fost citate și audiate, tânăra de 26 de ani, din Cluj-Napoca a fost reținută.

Vineri, tânăra și bărbatul de 41 de ani vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole