Jens Stoltenberg: Retorica nucleară a lui Putin e periculoasă și iresponsabilă

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că retorica nucleară a președintelui rus Vladimir Putin este „periculoasă” și „iresponsabilă”, scrie The Guardian.

Aceasta este o retorică periculoasă. Este un comportament iresponsabil”, a spus Stoltenberg la CNN.

Și, bineînțeles, când combini această retorică cu ceea ce fac ei în Ucraina, unde duc un război împotriva unei țări independente, suverane, acest lucru crește gravitatea situației”, a spus el.

Declarația a fost făcută după ce Putin a ordonat ministrului Apărării, Serghei Șoigu, să ridice gradul de alertă pentru forțele nucleare, după ceea ce el a numit „declarații agresive din partea țărilor NATO”.

Dragi colegi, vedeți acțiunile neprietenoase ale țărilor din Vest în ceea ce privește partea economică, despre care știm cu toții, dar înalții oficiali NATO se exprimă agresiv la adresa Federației Ruse, motiv pentru care ordon ministerului apărării și șefului marelui stat major să treacă forțele de descurajare ale Armatei într-un regim special de alertă”, a spus Putin.

Și Casa Albă a reacționat, spunând că Putin „produce amenințări care nu există”.

Acesta este un tipar repetat pe care l-am văzut de la președintele Putin în timpul acestui conflict, care constă în fabricarea de amenințări care nu există pentru a justifica continuarea unei agresiuni”, a denunțat Jen Psaki.

„Niciun moment Rusia nu a fost ameninţată de NATO sau Ucraina. Vom rezista la asta. Avem capacitatea de a ne apăra”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole