Revenire economică: Plus 5,6% la PIB în trimestrul trei față de trimestrul precedent

Datele Institutului Național de Statistică (INS) arată că economia a crescut cu 5,6% în termeni reali în trimestrul al treilea al anului față de trimestrul al doilea, date care confirmă revenirea în V a economiei.

Față de același trimestru al anului trecut, PIB a consemnat o scădere de 6%, atât în serie brută, cât și în cea ajustată sezonier. În primele nouă luni ale anului PIB a scăzut cu 5,1 în serie burtă și cu 4,4% în cea ajustată sezonier comparativ cu primele nouă luni ale anului trecut, conform estimărilor „semnal” ale INS.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul III 2020 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, fiind înregistrate modificări ale indicilor de volum comparativ cu a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul II 2020, publicată în comunicatul de presă nr. 364 din 9 octombrie 2020.

Astfel, rezultatele trimestrului II 2020, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite de la 88,1% la 87,8%. Seriile ajustate sezonier se recalculează trimestrial ca urmare a modificării modelelor adoptate, a numărului de regresori folosiţi, a modificării seriilor brute şi a numărului de observaţii disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...