Revenirea pe Terra a astronauților SpaceX, amânată pentru marți

Revenirea pe Terra a celui de-al doilea echipaj trimis de compania SpaceX la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), alcătuit din patru astronauţi, va avea loc în cele din urmă în zorii zilei de marţi, a anunţat duminică NASA, din cauza „vânturilor violente din proximitatea zonei de amerizare”.

Astronauţii care au participat la misiunea Crew 2 a companiei SpaceX vor părăsi ISS luni şi vor ateriza marţi în largul coastelor statului american Florida. Amerizarea este programată pentru 9 noiembrie la ora 03:33 GMT, a precizat NASA pe contul său de Twitter.

Echipajul misiunii Crew-2, alcătuit din francezul Thomas Pesquet, japonezul Akihiko Hoshide şi americanii Shane Kimbrough şi Megan McArthur, va reveni pe Terra înainte de sosirea la bordul ISS a celor patru astronauţi care participă la misiunea Crew-3 şi a căror lansare a fost amânată de mai multe ori, în special din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Astronautul francez Thomas Pesquet, în vârstă de 43 de ani, va termina astfel cea de-a doua misiune a lui pe orbită, „Alpha”. El a sosit la bordul ISS alături de colegii lui din echipajul Crew-2 în data de 24 aprilie. La finalul misiunii lui precedente, „Proxima”, desfăşurată în perioada 2016-2017, Thomas Pesquet a aterizat în stepele din Kazahstan. Amerizarea de marţi va reprezenta astfel o premieră pentru el.

1 COMENTARIU

  1. Ce este asta informație cu o jumătate de inteligenta ? Nu va este rușine?
    Bieții astronauți ISS se vor întoarce acasă cu scutece, deoarece toaleta SpaceX continuă să curgă excremete din cauza unui mic furtun.
    Cei patru astronauți – McArthur și Shane Kimbrough de la NASA, Akihiko Hoshide de la JAXA din Japonia și Thomas Pesquet de la ESA din Franța – vor lăsa trei astronauți în urmă pe stație, un american și doi membri ai echipajului ruși.
    Toaleta cu scurgeri (pe care echipa a trebuit să o curețe manual cu câteva săptămâni în urmă ) nu a fost singura provocare pentru această schimbare a echipajului, au existat și unele probleme cu aducerea următorului echipaj în spațiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...