Revine prietenia româno-cubaneză. Primul membru al Guvernului cubanez, în România după 1990

Ministrul Învăţământului Superior din Cuba, Jose Ramon Saborido Loidi este primul membru al Guvernului cubanez care vizitează România după 1990. Acesta se află în vizită în România alături de o delegaţie de 12 rectori ai universităţilor din Cuba.

Înainte de 1989, relațiile dintre cele două țări erau foarte apropiate, mai ales că liderul de la Havana, Fidel Castro era prieten bun cu Nicolae Ceaușescu. DupăRevoluție, relațiile s-au răcit, însă.

Cu ocazia vizitei în România a oficialilor cubanezi, a fost semnat un program de cooperare în domeniul învăţământului superior între universități din cele două țări.

„Programul de cooperare prevede, de asemenea, acordarea, în regim reciproc, de burse de studii pentru toate ciclurile universitare în domenii de interes comun”, arată reprezentanţii Ministerului Educaţiei într-un comunicat.

Luni au fost semnate deja 18 acorduri bilaterale de cooperare cu universităţi din Cuba. Universităţile româneşti care au semnat acorduri bilaterale sunt: Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi si Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Vor urma, în zilele următoare, alte 20 de acorduri bilaterale cu Universitatea Transilvania din Braşov, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţă şi Tehnologie „George Emil Palade’’ din Târgu Mureş, Universitatea „1 decembrie’’ din Alba Iulia, Universitatea „Ştefan cel Mare’’ din Suceava, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti şi Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

În total, 11 universităţi româneşti vor semna acorduri de colaborare cu 12 universităţi cubaneze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...