Revocarea dreptului la avort: Billie Joe Amstrong de la Green Day a anunțat că renunță la naționalitatea americană

Ca reacție la decizia Curții Supreme a SUA de revocare a dreptului la avort, cântărețul grupului Green Day, Billie Joe Amstrong, a anunțat, în timpul unui concert, că renunță la SUA în favoarea Marii Britanii, transmite BFMTV.

Billie Joe Amstrong nu vrea să fie un american idiot, spune acesta. Aflat în turneul ”Hella Mega”, alături de Fall Out Boy și Weezer, liderul grupului Green Day a reacționat la decizia Curții Supreme luată vineri, săptămâna trecută, de revocare a dreptului la avort în SUA, prin legea federală Roe.v.Wade.

Pe scena London Stadium, cântărețul a declarat că ia în calcul să renunțe la naționalitatea americană și că se va instala în Regatul Unit.

Cântărețul spune că nu mai vrea să se întoarcă în SUA. ”Nu glumesc, veți auzi vorbindu-se mai multe despre mine în zilele următoare”, a mai spus acesta înainte de a scanda contra Americii (F*ck America).

De altfel, după decizia Curții Supreme americane, mai mulți artiști s-au mobilizat: Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Phoebe Bridgers s-au folosit de rețele sociale sau de scenă pentru a-și face cunoscută poziția.  Alții, ca Lizzo sau Rage Against the Machine, au anunțat că fac donații pentru planificare familială.

Guvernatorii de California, Oregon și Washington au anunțat deja o inițiativă comună pentru garantarea accesului la avot. Pe de altă parte, alte state, după modelul Missouri, care a anunțat încă din 24 iunie că este primul stat care interzice avortul, au luat aceeași decizie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...