Revoltă la Lețcani, după ce un copil de 3 ani a fost călcat de TIR pe trecerea de pietoni

Locuitorii din Lețcani se revoltă după tragedia în care un copil de 3 ani și-a pierdut viață pe o trecere de pietoni din comună.

Oamenii susțîn că s-au săturat de promisiuni și vor măsuri urgent că să nu se mai întâmple astfel de evenimente nefericite. Aceștia au organizat astăzi un protest, traversând stradă în permanentă sub ochii șoferilor opriți în coloana. La sediul Prefecturii a avut loc o ședința pentru găsirea unor soluții pe termen scurt și mediu, la care a participat atât primarul comunei cât și membri ai comunității.

Traversatul străzii a devenit extrem de periculos în Lețcani, unde accidentele nefericite au devenit frecvente. Infrastructură precară, numărul uriaș de mașini care tranzitează comună, lipsa semafoarelor, a pasarelelor pietonale și a unei centuri pentru traficul greu au adus Letcaniul pe primul loc din județ în privința tragediilor.

Locuitor comună Lețcani

„De atâția ani de zile nu se rezolva nimic. În fiecare zi, în fiecare săptămâna trebuie să se întâmple ceva. Și nimeni nu i-a atitudine, nimeni nu face nimic. Doar să moară lume, să pună indicator și gata. Ieri au fost 2-3 accidente. În fiecare zi se întâmplă aceeași chestie și nimeni nu face nimic. Iau bani și în rest nimic.”

Locuitor comună Lețcani

„Trebuie luate măsuri. Nu se mai poate așa, mor oameni nevinovați din cauza vitezei și a lipsei de infrastructură pentru a evita decese umane.”

Locuitor comună Lețcani

„Nu vrem să ne mai moară copiii, pentru că nu sunt în siguranță când ies de la școală și grădiniță, de câte ori vin. Este inadmisibil.

Nu se mai poate să ne moară atâția oameni dragi nouă.”

În privința soluțiilor, oamenii nu mai au încredere în autorități. Au fost mințiți la fiecare alegeri, pe fondul creșterii numărul crucilor la marginea drumului european. În dulcele stil românesc, locuitorii sunt duși cu zăhărelul, fiecare instituție declinându-și responsabilitatea până când oamenii obosesc să mai trimită adrese pentru rezolvarea problemei.

Ana Maria Gribincea – locuitor comună Lețcani:

Speranțe nu mai avem pentru că toți cetățenii cer de ani de zile, ba primăriei, ba la Drumuri și Poduri, ba la Poliție, securizarea acestor treceri de pietoni. Ultima s-a făcut în față școlii și a Primăriei iar în față grădiniței ni s-a spus că nu se poate, că este distant prea mică între cele două treceri de pietoni, ba că este europeană și prin urmare mor oameni în fiecare an.

S-au făcut niște scheme luate de pe Internet în campanii electorale, că se vor face păsărele și toate au rămas în aceeași faza că și acum 8 ani.”

Primarul din Lețcani așteaptă construirea șoselei de centură pentru scoaterea traficului greu din Lețcani și pare că a abandonat idea construcției unor păsărele.

Stelian Turcu – Primar comună Lețcani:

„Cred că cel mai important proiect pentru care trebuie să milităm cu toții este să construim înaintea autostrăzii o arteră cu 4 benzi, plecată din nodul Uricani – paralel cu Bahluiul și va ajunge în Lețcani, în viitoarea autostrada. Această arteră pe care sper eu că se va construi înaintea autostrăzii va decongestionă traficul greu prin localitatea Lețcani.”

Există o serie de măsuri pe termen scurt care ar putea fi implementate la Lețcani dar acestea doar redus riscurile producerii unor alte evenimente nefericite.

Bogdan Cojocaru – Prefect Județul Iași:

„Primăria va face câteva solicitări către reprezentanții drumurilor naționale, astfel încât pe termen scurt și mediu să implementăm câteva soluții, pe tot ceea ce înseamnă limitarea vitezei, refugii pentru pietoni și dacă vor primi toate avizele vor putea implementa semafoare în zona grădiniței care a devenit din datele pe care le avem în momentul de față foarte aglomerată.”

Locuitorii din Lețcani susțîn că vor continuă protestele și zilele următoare pentru că strigătul lor de disperare să nu rămână fără răspuns, scrie telem.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...