Rezerva valutară a BNR a scăzut cu peste 3 miliarde de euro în septembrie

Rezervele valutare de la Banca Naţională a României (BNR) se situau, la sfârșitul lui septembrie 2020, la 32,6 miliarde euro, față de 35,8 miliarde euro la 31 august 2020.

În cursul lunii au avut loc intrări de 304 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

De asemenea, au fost ieşiri de 3,48 miliarde euro, reprezentând serviciul datoriei publice externe din luna septembrie a.c. în sumă de 2,17 miliarde euro (inclusiv rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro din septembrie 2013 a Ministerului Finanțelor Publice, în sumă de 2,1 miliarde euro), modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit și altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,4 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 septembrie 2020 au fost de 37,95 miliarde euro, faţă de 41,26 miliarde euro la 31 august 2020.

Plăţile scadente în luna octombrie 2020 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 435 milioane euro.

1 COMENTARIU

  1. România început să plătească datoriile făcute de Ponta!
    Rezervele valutare au scăzut cu peste 3 miliarde de euro după rambursarea de două miliarde euro din emisiunea de obligațiuni din septembrie 2013 a Finanțelor.
    Va împiedicați in informați, domnilor și doamnelor, va apărați un netrebnic al politici românești care nu este nimeni altul decât Victor.V. Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...

Cum vrea să-și spele imaginea Ana Morodan după scandalul în care...

Ca să-și mai spele din rușinea scandalului de acum aproape o lună, vedeta s-a implicat în promovarea unei campanii umanitare. Ea a postat un mesaj...