Rezervele valutare la Banca Naţională a României, în scădere

La finele lunii noiembrie, rezervele valutare la Banca Naţională a României se ridicau la 39,2 miliarde de euro, în scădere cu 1,4% faţă de nivelul de 39,8 miliarde de euro înregistrat la 31 octombrie 2021, a anunţat banca centrală.

Luna trecută, au fost înregistrate intrări de 2,049 miliarde de euro, provenite din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

De asemenea, au avut loc ieşiri de 2,6 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit la BNR; plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele, arată BNR.

În același timp, nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, cu o valoare estimată la 5,3 miliarde euro, conform evoluţiei preţurilor international.

La finele lunii noiembrie, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au fost de 44,5 miliarde de euro, faţă de 44,9 miliarde de euro la 31 octombrie 2021.

Plăţile scadente în luna decembrie 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor se ridică la aproximativ 216 milioane euro.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole