Rezultat surpriză în Superliga! Primul antrenor dat afară în acest an

Publicat: 21 ian. 2024, 20:26, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
Rezultat surpriză în Superliga! Primul antrenor dat afară în acest an

CFR Cluj a început prost anul 2024 și a pierdut incredibil în Superliga pe terenul ultimei clasate FC Botoșani, scor 1-0.

CFR Cluj se pregătește să pună capăt colaborării cu Andrea Mandorlini după ce echipa a suferit o înfrângere inexplicabilă în fața formației de la Botoșani, cu scorul de 1-0, în Superliga de fotbal.

Neluțu Varga, finanțatorul clubului din Gruia, a confirmat pentru iamsport despărțirea de antrenorul italian și a anunțat că Adrian Mutu va prelua conducerea tehnică a echipei CFR Cluj.

„Da, este adevărat. Renunțăm la el. Situația nu mai este suportabilă, nu mai pot privi echipa jucând astfel. Atunci când nu poți învinge echipa de pe ultimul loc nu avem altceva de discutat!

Nu doresc să ajung în situația de a ne lupta în play-off. Eu vreau să ne luptăm pentru titlu. I-am oferit o mulțime de șanse, dar s-a încheiat. Noul antrenor va fi Adi Mutu. Am discutat cu Adi și anul trecut, înainte de meciul cu U Cluj. Apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat cu mama lui, am câștigat cu 4-0 și am decis să nu schimbăm antrenorul după o victorie la scor.

Vom discuta cu el (n.r. – Mandorlini) să încheiem această colaborare. Cred că nu este în stare să transmită mesajul în vestiar. Nu cred că avem o echipă proastă, dar există o problemă de comunicare din partea lui. Nu pot contesta modul în care pregătește echipa, dar nu mai pot continua. Astăzi nu am arătat nimic.

Nu are nicio scuză! A venit din cantonament. A avut toate condițiile acolo. Terenuri, totul. Tot ce și-a dorit i-am oferit. Nu mai pot, îmi doresc altceva de la echipă!” – a declarat patronul clubului CFR Cluj.

Adrian Mutu ar putea fi anunțat luni, după ce plecarea lui Mandorlini va fi oficializată. Nelu Varga a fost extrem de nervos după Botoșani – CFR Cluj 1-0 și a luat decizia să îl dea afară.

Patronul ardelenilor discutase cu Mutu și în decembrie, dar Adi nu se despărțise încă de Neftchi Baku. Atunci, Mandorlini și-a salvat postul cu victoria în fața rivalei U Cluj, scor 4-0. Italianul era acuzat de rezultate, de joc și de relația proastă cu vestiarul și cu veteranii din echipă.

Adrian Mutu avea pe masă un contract întins până în 2025 și atunci, în decembrie, dar discuțiile se sistaseră. Adi e decis să revină în antrenorat după o pauză e o lună. El a avut nevoie de timp personal, din cauza unei tragedii în familie, decesul mamei.