Rezultate finale BEC: Attila Korodi a câștigat Primăria Miercurea Ciuc

Candidatul UDMR, Attila Korodi, a câştigat cu majoritate de voturi alegerile pentru Primăria Miercurea Ciuc, fiind votat de aproape 73% dintre persoanele care s-au prezentat duminică la urne.

Potrivit unui comunicat Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Miercurea Ciuc, Attila Korodi a fost votat de 8.072 de persoane, ceea ce înseamnă 72,66 %.

Dintre candidaţii pentru funcţia de primar, a ieşit câştigător candidatul UDMR, Attila Korodi, cu 8.072 de voturi, dintre cele 11.108 (72,66%). Candidatul Alianţei Maghiare din Transilvania, Tőke Ervin, a obţinut 1.340 de voturi (12,06%). Rezultatele, în continuare: Ţepeluş Marius (PNL) 733, Matei Mircea (PSD) 319, Toşa Nicolae (USR PLUS) 302, Butnaru Ştefan-Sorin (PMP) 174 de voturi.

Potrivit sursei citate, conform simulatorului Autorităţii Electorale Permanentă, UDMR va avea 15 mandate de consilieri locali, Alianţa Maghiară din Transilvania va avea trei mandate, iar PNL unul singur.

Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Miercurea Ciuc mai precizează că prezenţa la vot în Miercurea-Ciuc a fost de 32,27%, mult mai scăzută decât cea la nivel naţional, de 46,02%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...