Rihanna, declarată „Erou național” în țara care tocmai a devenit republică (VIDEO)

Barbados a renunțat la Regina Elisabeta a Marii Britanii ca șef de stat, devenind marți o nouă republică, cu primul său președinte și rupând ultimele legături coloniale rămase după aproape 400 de ani de la sosirea primelor nave englezești pe această insulă din Caraibe.

Potrivit Reuters, la miezul nopții, noua republică s-a născut în uralele a sute de oameni care se aflau pe podul Chamberlain din capitala Bridgetown. O salvă de 21 de tunuri a fost trasă în timp ce imnul național al Barbadosului a fost cântat într-o Piață a Eroilor plină de oameni. După un spectacol de dans și muzică, completat de discursuri care celebrau sfârșitul colonialismului, Sandra Mason a depus jurământul în calitate de prim președinte al Barbados.

Fie ca tu să continui să strălucești ca un diamant

Cântăreața Rihanna, originară din Barbados, a participat, de asemenea, la ceremonie și a fost declarată erou național. Premierul Mia Mottley a anunțat că tinerei de 33 de ani i se va conferi onoarea de Erou Național al Barbados în aplauzele publicului. Rihanna a fost chemată în fața mulțimii pentru a fi felicitată de Mottley.
„Fie ca tu să continui să strălucești ca un diamant și să aduci onoare națiunii tale prin operele tale, prin acțiunile tale”, i-a spus Mottley Rihannei, făcând referire la single-ul „Diamonds” al cântăreței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...