Ritualul de culegere a trandafirilor din oraşul bulgăresc Kazanlâc (VIDEO)

Turişti din Danemarca, Japonia şi Franţa vizitează oraşul Kazanlâk din Bulgaria pentru a observa ritualul autentic de culegere a trandafirilor.

Acest ritual este extrem de atractiv şi, în ciuda noilor tehnologii, culegerea trandafirului Rosa Damascena nu s-a schimbat în ultimele secole, potrivit dariknews.bg. Până în prezent, se face manual, floare cu floare, începând de la ora 5:00 dimineaţa şi durează aproximativ cinci ore, până la 10:00.

După un an de pandemie şi zeci de evenimente anulate, Festivalul Rozelor 2021 din Kazanlăk se desfăşoară cu prezenţă fizică.
Data de 4 iunie a fost data sărbătorii oraşului, care a fosti marcată printr-o serie de manifestări, din care a făcut parte şi ceremonia de încoronare a Reginei Rozelor, notează RADOR.

Soiul acesta de trandafir a fost adus din Siria

Kazanlâk, localitate recunoscută pentru Valea Trandafirilor și Mormintele Regilor Traci, se află în provincia Stara Gora, la poalele munților Balcani, la o distanță de circa 200 km atât de Sofia cât și de Burgas. Orașul a devenit celebrul datorită extragerii uleiului de trandafir.

Drumul până în Kazanlak este presărat cu câmpuri întregi de trandafiri din soiul Rosa Damascena.Trandafirul din Kazanlâk a fost adus din Siria cu 400 de ani în urmă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...