Robert Cazanciuc s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei: Am discutat onest despre nevoia de a închide MCV

Publicat: 25 iul. 2022, 23:01, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori

Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului, s-a întâlnit, luni, cu ambasadorul Republicii Federale Germania la Bucureşti, Peer Gebauer, întrevedere în cadrul căreia s-a discutat „onest despre nevoia de a închide uşa numită MCV şi de a o deschide pe cea aşteptată şi meritată de români: Schengen”.

„Întâlnirea avută azi la Senat cu E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germane la Bucureşti, mi-a confirmat ceea ce ştiam de la evenimentele publice sau din relatările colegilor. Am descoperit un bun avocat al unei cooperări deschise, solide, pe măsura istoriei şi potenţialului uriaş al relaţiei dintre România şi Germania, un ambasador pe măsura ţării pe care o reprezintă. Am discutat onest despre nevoia de a închide uşa numită MCV şi de a o deschide pe cea aşteptată şi meritată de români: Schengen”, scrie Cazanciuc pe pagina de Facebook.

Cazanciuc precizează că, în cadrul întâlnirii cu diplomatul german, a exprimat sprijinul „deplin” al PSD pentru ca prin noul pachet de legi privind justiţia să se asigure toate resursele de care sistemul judiciar are nevoie pentru a le oferi cetăţenilor români instanţe la care să meargă cu încredere că li se va face dreptate.

„Am exprimat sprijinul deplin al PSD pentru ca prin noul pachet de legi privind Justiţia să asigurăm toate resursele normative, umane şi materiale de care sistemul judiciar are nevoie pentru a le oferi cetăţenilor români instanţe la care să meargă cu încredere că li se va face dreptate, iar atunci când dreptatea nu este de partea lor, să înţeleagă unde au greşit şi de ce trebuie să suporte rigorile legii. O justiţie eficientă şi responsabilă poate avea un rol extrem de important în dezvoltarea economică a României, oferind investitorilor şi partenerilor externi garanţia unui arbitru care poate contribui la menţinerea echilibrului social”, subliniază vicepreşedintele Senatului.

Acesta menţionează că a primit veşti bune privind realizarea unor progrese legislative în materia asigurărilor de sănătate şi a celor sociale ale românilor care lucrează sezonier în Germania.

„Am primit veşti bune privind realizarea unor progrese legislative în materia asigurărilor de sănătate, precum şi a celor sociale ale românilor care lucrează sezonier în Germania. Nu au fost ocolite nici subiectele privind taxarea şi nevoia de solidaritate în vremuri de criză. Am fost de acord că orice măsură trebuie să pornească de la o nevoie reală şi în urma unui dialog transparent, bazat pe respect reciproc, între stat şi mediul privat!”, concluzionează Cazanciuc.