Roboții dezinfectanți au fost aduși în România: Pot inactiva virusul în 10 – 12 secunde

În trei unităţi sanitare din Vâlcea au fost aduși roboţi cu ultraviolete pentru dezinfecţie, capabili să elimine 99% din microbi.

Cei trei roboţi autonomi fac parte din lotul de 15 astfel de echipamente medicale donate de Comisia Europeană spitalelor din România.

Tehnologia poate fi utilizată de la distanţă prin intermediul unei aplicaţii mobile, iar robotul poate dezinfecta un salon de spital în 10 – 15 minute, asigurând un mediu steril, fără expunerea personalului la riscuri de îmbolnăvire.

Au fost făcute diverse studii la Universitatea din Boston care au arătat că astfel de lămpi pot inactiva virusul COVID – 19 în doar 10 – 12 secunde”, a declarat medicul din cadrul Spitalului Judeţean (SJU) Vâlcea.

Este vorba despre un echipament de ultimă generaţie de care beneficiem şi noi, alături de spitalele europene în care au ajuns cei 200 de roboţi donaţi de Comisia Europeană spitalelor din UE”, a declarat managerul SJU Vâlcea.

Robotul pus în funcţiune în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie ajută la eliminarea infecţiilor asociate activităţilor medicale, creând un cadru propice pentru îngrijirea pacienţilor. A fost amplasat momentan într-un compartiment în care avem pacienţi COVID. S-au făcut testele şi probele necesare, a fost instruit personalul”, a menţionat şi managerul Spitalului TBC din Mihăeşti – Vâlcea, ec. Marius Lumineanu.

Acest tip de echipamente au mai primit spitale din Bucureşti, Oradea şi Constanţa. Preţul unei astfel de tehnologii se ridică la aproximativ 60.000 de euro.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole