Google lucrează la un robot pentru ajutor în agricultură

Compania care controlează Google – Alphabet, lucrează la un prototip de robot conceput pentru a ajuta în agricultură. Totul în cadrul unui proiect numit „Mineral”.

În postarea pe blog făcută de conducătorul proiectului X, Elliot Grant, vorbește despre un nou proiect la care lucrează, numit „Mineral” – o suită de instrumente hardware și software care analizează modul în care cresc „sursele” alimentelor noastre având ca scop final cuantificarea lor. Acest proces este numit „agricultură de calcul”.

Astfel, de la robotul creat chiar în scopul acestui proces și numit chiar așa, Mineral, se speră că va prezice modul în care plantele răspund la medii diferite. Și cum pot oamenii să prezică mai bine randamentul unei anumite culturi, urmărind cu precizie creșterea plantelor în timp.

Informații direct de la plante

Robotul Mineral constă din două părți: primul este hardware-ul, adică Plant Buggy, iar al doilea este software-ul. Plant Buggy reprezintă un mic rover, care amintește de crawlerele NASA care examinează peisajul de pe Marte. Acesta poate colecta informații direct de la plante – cum ar fi identificarea trăsăturilor dorite sau nedorite pe care le poate avea o anumită plantă.

Proiectul se concentrează pe producția durabilă de alimente

Se poate spune că uite, ne arată nouă un robot ce și cum să plantăm, dar de la Mineral se speră și prezicerea randamentului unei anumite culturi, plus că se poate urmări cu precizie creșterea plantelor în timp.

Proiectul se concentrează pe producția durabilă de alimente și agricultură la scară largă, cu accent pe „dezvoltarea și testarea unei game de prototipuri software și hardware bazate pe descoperiri în inteligență artificială, simulare, senzori, robotică și multe altele”, potrivit liderului proiectului Elliott Grant.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...