Roger Federer: Există viață după tenis? Se pare că da, și încă una fericită!

Publicat: 14 iun. 2024, 20:16, de Radu Caranfil, în LIFESTYLE , ? cititori
Roger Federer: Există viață după tenis? Se pare că da, și încă una fericită!

La doi ani de la retragerea sa din tenisul profesionist, Roger Federer nu doar că nu se plictisește, dar pare să fi găsit un nou sens și echilibru în viața sa de zi cu zi. Legendarul tenismen, cunoscut pentru eleganța și grația sa pe teren, a dezvăluit recent la premiera unui nou film documentar că se bucură din plin de viața alături de familie și că nu se grăbește să se implice în proiecte mari, scrie Reuters.

O viață de familie plină de bucurie

Federer, în vârstă de 42 de ani, și soția sa, Mirka, au două perechi de gemeni, ceea ce înseamnă că fostul număr unu mondial are patru copii plini de energie care îi umplu fiecare zi. „Cu siguranță nu mă plictisesc acasă. Viața este minunată. Încerc să fiu cel mai bun tată posibil”, a spus el cu un zâmbet larg pe față.

Este clar că pentru Federer, familia este prioritatea principală în acest moment. După ani de zile de călătorii constante și competiții la cel mai înalt nivel, timpul petrecut acasă este un lux pe care acum îl savurează din plin. „Nu vreau să am un milion de lucruri de făcut chiar acum. Vreau să fiu un tată bun, un soț bun și să mă așez un pic mai mult și apoi să decid următorul mega-proiect”, a adăugat el.

Un documentar plin de emoție

La premiera documentarului „Federer: Ultimele douăsprezece zile”, publicul a avut ocazia să vadă o latură mai vulnerabilă a lui Federer. Destinat inițial ca o serie de videoclipuri de acasă pentru uz personal, filmul surprinde roller-coaster-ul emoțional al ultimelor sale zile ca jucător profesionist. Documentarul, coregizat de Joe Sabia și premiatul cu Oscar Asif Kapadia, combină momente sincere, materiale de arhivă și interviuri cu mari jucători de tenis precum Rafael Nadal, Novak Djokovic și Andy Murray.

Sabia, cunoscut pentru interviurile sale „73 Questions” cu celebrități, a avut acces fără precedent la Federer, atât acasă, cât și în vestiar. „Nu mă așteptam să fie atât de emoționant. A fost foarte stresant să îl văd atât de emoționat, pentru că eu eram acolo, observând, fără să spun nimic, ca o muscă pe perete”, a mărturisit Sabia.

Tranziția de la teren la ecran

Federer, care va împlini 43 de ani în august, nu se sfiește să își arate sentimentele în film. „Nu e ca și cum aș plânge timp de o oră și jumătate de film, știți? Este o experiență grea, dar una bună. Vedeți dificultățile prin care trecem și, de asemenea, cât de vulnerabili suntem în multe privințe și cât de mult înseamnă pentru mine fanii și lumina reflectoarelor”, a explicat el.

Documentarul, intitulat „Federer: Twelve Final Days”, va începe să fie difuzat pe Prime Video pe 20 iunie, oferind fanilor o privire intimă asupra vieții și carierei uneia dintre cele mai mari legende ale tenisului.

Planuri de viitor: fără grabă

În ceea ce privește viitorul, Federer nu se grăbește să se angajeze în proiecte noi. „Ce urmează? De fapt, vreau să aștept un pic”, a spus el. Această abordare reflectă dorința sa de a se bucura de moment și de a petrece timp de calitate cu familia, înainte de a se lansa în noi aventuri.

Este evident că Roger Federer, deși retras de pe terenul de tenis, continuă să fie o figură importantă și influentă. Viața sa după retragere este plină de momente prețioase alături de cei dragi și de reflecție asupra carierei sale impresionante. Cu toate acestea, indiferent de proiectele viitoare pe care le va alege, Federer va rămâne mereu în inimile fanilor săi ca unul dintre cei mai mari jucători de tenis din toate timpurile.