Roma – Grevă în transportul public

Sindicatele din transporturi de la Roma anunță pentru 4 februarie grevă generală. Practic, autobuzele, trenurile, metrourile, tramvaiele, tot ce înseamnă mijloc de transport în comun, se opresc pentru patru ore, de la 8.30 la 12.30.

Șoferii, mecanicii, alte categorii de salariați din  transporturi intră în grevă pentru că, după cum susțin, nu au un serviciu public decent, nici securitate, iar salariile au scăzut semnificativ în ultimii doi ani, cei de pandemie.

Ca să nu mai vorbim că din cauza covidului, mulți salariați ai companiilor Atac, Roma Tpl și Cotral, toate de transport, și-au dat demisia ori au fost concediați și nu s-au făcut alte angajări, fapt ce a dus la un deficit de personal.

Și, dacă în alte sectoare guvernul a mai luat măsuri, transportul public a cam fost lăsat de izbeliște. Greviștii susțin că salariile de la Roma sunt printre cele mai mici din Europa.

La fel și pensiile celor care lucrează în domeniu. Iar dinspre autorități, locale și guvernamentale, nu se anunță niciun sprijin, resursele fiind ghidate către alte sectoare de activitate. Cu greva din 4 februarie, se speră ca măcar o parte dintre problemele revendicate să fie rezolvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...