Roman Abramovici a dat în judecată o jurnalistă. Cu ce l-a enervat pe magnatul rus

Roman Abramovici a dat-o în judecată pentru defăimare pe jurnalista Catherine Belton. Cauza o constituie anumite afirmații ale jurnalistei.

Belton a scris în cartea „Oamenii lui Putin”, publicată în 2020, că Abramovici a cumpărat clubul de fotbal britanic Chelsea în 2003 ca parte a eforturilor de a crește reputația Rusiei în Marea Britanie și Occident.

Catherine Belton este un corespondent special pentru agenția Reuters, un fost corespondent la Moscova al publicației Financial Times și a scris anterior și pentru Moscow Times.

Echipa de avocați a miliardarului rus a dat-o în judecată pe Belton și pe editura care a publicat cartea, HarperCollins, în urma eșecului de a „ajunge la o soluție amiabilă”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul lui Chelsea.

„Acuzațiile false din această carte au un efect dăunător”, a declarat al 10-lea cel mai bogat om al Rusie, potrivit Moscow Times.

Imposibil de crezut?

Abramovici a mai declarat că Înalta Curte a Angliei a decis că afirmațiile sunt false în cadrul unui proces anterior, miliardarul adăugând că speră ca instanța „să îmi acorde o audiere corectă, cum a făcut-o în trecut”.

Ziarul britanic The independent a scris anterior că un judecător britanic s-a pronunțat în 2018 asupra acuzațiilor făcute de miliardarul fugar Serghei Pugacev, afirmând că acestea sunt „imposibil de crezut” și îi „servesc propriile interese”.

Abramovici, în vârstă de 54 de ani, și-ar fi retras în 2018 cererea de reînnoire a vizei din Marea Britanie după ce autoritățile din această țară au înăsprit verificările privind sursele averii solicitanților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...