Roman Abramovici și-a pierdut aproape toată averea, de ieri până azi

Miliardarului rus Roman Abramovici i s-au înghețat, ieri, active de peste 7 miliarde de dolari. Potrivit Forbes, care realizează topul celor mai bogați oameni din lume, Roman Abramovici ar fi deținut, până ieri, o avere estimată la 8,3 miliarde de dolari.

Insula Channel Jersey, situată între Anglia și Franța, a înghețat miercuri mai mult de 7 miliarde de dolari în active suspectate a fi legate de Roman Abramovici, potrivit Guvernului din Jersey.

Curtea Regală a impus un ordin de înghețare a activelor, care sunt „suspectate a fi legate” de Abramovici și sunt fie situate în Jersey, fie deținute de entități încorporate în Jersey, potrivit unui comunicat al Departamentului Ofițerilor de Drept din Jersey, citat de Forbes.

Poliția din Jersey a executat, de asemenea, mandate de percheziție în spații „suspectate a fi legate” de activitățile comerciale ale lui Abramovici de pe insulă.

Reprezentanții lui Abramovici nu au răspuns, deocamdată solicitărilor presei.

Zelenski i-a cerut lui Biden să nu-l sancționeze pe Abramovici

Roman Abramovici a fost printre ultimii ologarhi ruși sancționați de Uniunea Europeană și Marea Britanie, unde rusul are foarte multe afaceri importante, printre care și clubul de fotbal Chelsea.

Abramovici a fost sancționat de Regatul Unit și Uniunea Europeană luna trecută, când țările au lovit elita rusă cu pedepse după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie. Wall Street Journal a relatat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut personal președintelui Joe Biden ca Statele Unite ale Americii să se abțină de la sancționarea miliardarului, astfel încât să poată acționa ca mediator între Rusia și Ucraina. Abramovici a participat la negocierile dintre Rusia și Ucrain. Presa a scris că Abramovici ar fi fost otrăvit în timpul negocierilor. Joe Biden s-a ținut de cuvânt, iar SUA nu l-au sancționat până acum pe Abramovici.

Pe 18 aprilie se va afla cine va cumpăra Chelsea Londra

Înainte de sancțiuni, Abramovici a anunțat că își va vinde clubul de fotbal Chelsea F.C. pe fondul presiunilor din partea politicienilor britanici asupra legăturilor sale raportate cu președintele rus Vladimir Putin. Grupul Raine, consilierul pentru vânzare, a selectat patru finaliști, care includ un grup condus de proprietarii Chicago Cubs, familia Ricketts, coproprietarii Los Angeles Dodgers și Lakers, Todd Boehly și Mark Walters, Philadelphia 76 și proprietarii New Jersey Devils, Josh Harris și David Blitzer, precum  și un grup condus de coproprietarul Boston Celtics, Stephen Pagliuca. Licitația este așteptată să se încheie pe 18 aprilie, când Raine Group va prezenta o ofertă Premier League și guvernului Regatului Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole