Român arestat în Italia în dosarul morții a 39 de cetățeni vietnamezi în Marea Britanie

Publicat: 12 iun. 2021, 12:01, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Român arestat în Italia în dosarul morții a 39 de cetățeni vietnamezi în Marea Britanie

Presa vietnameză anunță că  poliția italiană a arestat un român în vârstă de 27 de ani, în legătură cu moartea a 39 de cetățeni vietnamezi găsiți asfixiați  într-un container de TIR, în octombrie 2019. În baza unui mandat internațional de arestare, pe 10 iunie  polițiști italieni l-au arestat pe Dragoș Damian, acum acesta fiind în custodia poliției din Milano.

În momentul emiterii mandatului Damian a fost acuzat de conspirație pentru asistarea imigrației ilegale și de încurajare sau asistență la comiterea unor infracțiuni grave de trafic de persoane. Arestarea lui Dragoș Damian este legată de decesele vietnamezilor care au fost descoperiți într-o remorcă de TIR în Grays, Essex, în Regatul Unit, în octombrie 2019.

Un purtător de cuvânt al Poliției din Essex a precizat că: „Serviciul de urmărire penală a solicitat aprobarea mandatului în numele poliției din Essex. Instanțele au emis mandatul, iar mai apoi Dragoș Damian a putut fi arestat. Așteptăm detalii despre prezentarea  sa în fața justiției din Italia”.

În ianuarie anul curent, șapte bărbați au fost condamnați la un total de 92 de ani de închisoare  în legătură cu moartea celor 39 de imigranți vietnamezi. Patru dintre aceștia au fost găsiți vinovați de omor.