Român condamnat în Franța și Belgia pentru 12 furturi. Bărbatul a fost prins în Slatina

Un român ce este urmărit internațional pentru că a comis în total 12 furturi în Franța și Belgia a fost depistat și prins în Slatina.

„La data de 11 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au pus în executare un mandat european de arestare, faţă de un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Slatina, județul Olt”, transmite IGPR.

Autoritățile judiciare din Franţa au emis pe numele bărbatului un mandat european de arestare. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 10 infracţiuni de furt.

Acesta a primit condamnarea în 2018. Bărbatul se face vinovat de furtul unor unelte agricole, utilaje, parfumuri și bijuterii.

De asemenea, pe numele acestuia, autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, în vederea executării unei pedepse de 5 ani de închisoare, pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de furt, în anul 2018, constând în sustragerea de unelte sau utilaje agricole.

„Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Polițiștii de investigații criminale au prezentat urmăritul internațional Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind reținut pentru 24 ore”, arată IGPR.

Acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dolj.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....