România a ajuns la aproape 5.500 de cazuri de infectați cu Delta și 15 cu Omicron

Dintre cele 15 cazuri confirmate cu varianta Omicron, 13 fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 13-19 decembrie, au fost confirmate în România, în urma realizării secvenţierilor, şapte cazuri COVID cu varianta Omicron.

Potrivit informării privind cazurile de COVID-19 confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, până la data de 19 decembrie au fost confirmate 15 cazuri cu varianta Omicron: 12 cazuri au avut istoric de călătorie în Africa de Sud (7), în Nigeria (3), în Tanzania (1), în Marea Britanie (1), un caz a avut legătură epidemiologică cu un caz confirmat, iar două cazuri nu au nicio legătură epidemiologică menţionată.

Dintre cele 15 cazuri confirmate cu varianta Omicron, 13 fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă. Intervalul dintre data finalizării schemei complete de vaccinare şi data recoltării probei a fost de 65 – 325 de zile, cu o medie de 203 zile şi o mediană de 204 zile.

Nu a murit nimeni de la Omicron în România

Nu a fost înregistrat niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.

Până la data de 19 decembrie, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 7.794 de secvenţieri, din care 175 în săptămâna 13-19 decembrie.

Cele 175 de secvenţieri au fost raportate de Institutul Cantacuzino (80) şi de Institutul „Matei Balş” (95).

Au fost confirmate 7.188 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.417 cu varianta Delta şi 15 cu Omicron.

Până la data de 19 decembrie rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 92%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...