România a depășit 40% clienți de energie electrică, în piața liberalizată. Ministrul Energiei: Procentul e insuficient de mare

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, la B1 TV, că peste 40% dintre clienţi au optat pentru piaţa liberalizată de energie, dar acesta consideră că procentul nu este suficient de mare.

„Am trecut de 40% procent de consumatori care au optat pentru piaţa liberalizată. Nu e suficient, îi îndemn pe oameni să iasă din rutina de zi cu zi. Sunt convins că vor avea un semnal de alarmă la finele lui iunie, când va dispărea acel discount de factură. La începutul lui iulie va fi iar o mutare dintr-un loc în altul ca să se identifice o ofertă mai bună”, a declarat Virgil Popescu.

Ministrul a vorbit şi despre posibila creştere a preţului la energie.

„Indiferent ce spun unii colegi din ANRE, că piata trebuie să fie liberă nu cred că trebuie să avem o piaţă sălbatică, în care fiecare face ce vrea”, a mai declarat Popescu.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat un ordin care le permite clienţilor casnici ca, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, să primească din partea furnizorului actual de energie cea mai bună ofertă, fără abonament. Aceștia vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole