România a urcat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, la Campionatele Europene de înot pentru juniori

România a urcat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, după trei zile de întreceri la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Otopeni (5-10 iulie).

Românii au cucerit cinci medalii, dintre care trei de aur şi două de argint, fiind urmați în acest clasament de Ungaria 6 (3-1-2), Polonia 7 (2-2-3), Turcia 5 (2-1-2), Italia 7 (1-4-2), Franţa 3 (1-2-0), Germania 3 (1-0-2), Belgia 2 (1-0-1), etc. Un număr de 18 ţări au câştigat cel puţin o medalie până joi.

Cele cinci medalii: trei de aur – ştafeta masculină 4×100 m liber, alcătuită din David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, David Popovici la 200 m liber, Vlad Ştefan Stancu la 1.500 m liber şi două de argint – ştafeta mixtă de 4×100 m liber, alcătuită din David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu, respectiv Bianca Costea în proba de 50 m liber feminin.

O nouă zi de vis pentru înotul românesc!

Vlad Stancu, AUR la 1500 m liber, Bianca Costea, ARGINT la 50 m liber

„Senzațional! Ireal! Uluitor! Ziua a treia a Campionatelor Europene de înot de la Otopeni a fost de vis pentru echipa României.

Vlad Stancu a reușit o cursă impecabilă în finala de la 1500 m liber pe care a încheiat-o en-fanfare, solitar pe ultimele lungimi de bazin, în uralele publicului. Din tribune, toți colegii săi în frunte cu David Popovici, care prin performațele sale parcă le-a dat aripi colegilor săi de echipă, l-au încurajat frenetic și i-au aplaudat performanța.

Imnul României a răsunat încă o dată în bazinul de înot din Otopeni, după ce Vlad Stancu a primit strălucitoarea medalie de aur de la fosta mare înotătoare Camelia Potec, campioana olimpică la Atena 2004 la 200 m liber, acum președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, care oficiat festivitatea de premiere la 1500 m liber.

Cu câteva minute mai devreme, Bianca Costea a zburat în cursa de 50 m liber, fiind întrecută doar de nemțoaica Nina Sandrine Jazy care a fost cu doar câteva sutimi de secundă mai rapidă. Bianca Costea, eleva lui Eduard Câșlaru, a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului și a primit medalia de argint.

În semifinale, David Popovici și Aissia Claudia Prisecariu au înotat excelent și au obținut calificarea în finalele de la 50 m liber masculin, respectiv 200 m spate feminin, care vor avea loc maine 8 iulie de la orele 17:32, respectiv 18:01.

La capătul unei alte curse superbe în semifinală, pe care a încheiat-o pe primul loc fenomenul David Popovici s-a calificat fără emoții cu cel mai bun timp (22.17) în cursa pentru medalii de la 50 m liber, de mâine”, a fost mesajul transmis de COSR, pe Facebook.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole