România ar putea să doneze Ucrainei MiG-uri 21, susține Marcel Ciolacu. Dacă tot sunt consemnate la sol, la noi

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude faptul că este foarte posibil ca România să doneze Ucrainei circa 20 MiG-uri 21, avioane de luptă aflate în dotarea aviației militare române și care sunt consemnate, acum, la sol, după mai multe incidente tehnice.

 „Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seara, la România TV.

Aeronavele sunt consemnate la sol, după ce au avut loc mai multe incidente tehnice, inclusiv prăbușirea unui aparat de zbor, în Dobrogea, la începutul lunii martie.

„Haideţi să fim corecţi, avem o frontieră de 650 de kilometri cu Ucraina. Nimeni nu ştie cum va evolua situaţia din Ucraina, e normal să ne pregătim pentru aşa ceva. Dar asta nu înseamnă că România va intra direct în acest conflict cu Rusia. Este posibil, în funcţie de evoluţia lucrurilor din Ucraina, România să facă acest lucru (să trimită Kievului avioanele MiG 21 LanceR – n.red.), dar efortul împotriva Rusiei al tuturor ţărilor civilizate şi din Uniunea Europeană, dar şi din afara Uniunii Europene – şi aici mă refer în mod direct la partenerul strategic al României, Statele Unite ale Americii – trebuie să fie asumat de către toate statele”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit Digi 24.

Ciolacu susține că, în funcție de evoluția situației din Ucraina, vor fi decise și măsurile ce vor fi luate.

„Primul pas este să avem un cadru legislativ. Nu o să încalce nimeni legea şi astfel de hotărâri nu cred că se vor lua pe ascuns sau să nu fie informată toată lumea. Dar este normal ca noi, ca şi stat, să ne pregătim pentru orice evoluţie a conflictului din Ucraina, noi trebuie să apărăm Ucraina, este evident acest lucru”, a mai precizat președintele PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Caracatița politică și de afaceri din Dolj, păstorită de SRI, denunțată...

Un denunț exploziv la Serviciul Român de Informații, făcut de un afacerist din Craiova, cu circa o lună înainte ca Eduard Hellving să plece...