România are deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid. Ce se întâmplă din 28 ianuarie cu persoanele programate deja pentru imunizare

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Din acest motiv, începând cu data de 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate care deservesc activități esențiale.

„Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate.

Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, a celor din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale, adică 35.000 de persoane”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță mai spune că perioada dificilă pentru autorități este până în 15 februarie.

El a adăugat că România îşi menţine obiectivul ca, până la sfârșitul lunii martie să fie vaccinate 1,2 milioane de persoane.

Reprogramarea se face automat în platforma de programare pentru vaccinare, iar persoanele programate vor fi informate prin sms sau email.

„Reprogramarea se face automat pentru cei din domeniile esențiale care vor fi amânați. Este vorba despre 35.000 de persoane din cele 71.000 care au fost programate de angajatori. Am extras acele persoane care nu au peste 65 de ani și care nu au boli cronice. Este vorba de o perioadă de 10-14 zile”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Mai multe articole...

1 COMENTARIU

  1. „Ne așteptăm cu toții ca lumea din sistemul de sănătate, in perioada de pandemie să devină mai digitalizată. La nivel de sector de infrastructură este vizibil că este nevoie de un impuls mai mare pentru digitalizare și implementarea datelor colectate.
    Salvarea noastră vine din tehnologie si din cunoaștere care desigur ar trebui sa fie înzestrat cu o mare putere de pătrundere, care denotă multă inteligență, cultură informatica, pregătire, seriozitate”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole