România are un buget record pentru apărare. Se va construi o fabrică de pulbere pentru muniție

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a declarat că una dintre prioritățile principale ale ministerului pe care-l conduce este construcția de la zero a unei fabrici de pulberi în țara noastră.

„”Construcţia unei fabrici de exploziv de la zero este una dintre investiţiile prioritare pe care le vizez, ca ministru al Economiei”, a afirmat, vineri, la Braşov, Florin Spătaru. Ministrul a adăugat că în industria de apărare se vor investi 200 de milioane de lei doar în acest an.

„Tradiţia României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în judeţul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societăţii despre planul investiţional şi despre beneficiile aduse comunităţii odată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, citat de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Buget de peste 118 milioane de lei doar pentru județul Brașov

Potrivit unui comunicat, Ministerul Economiei a bugetat pentru 2022 o sumă record pentru industria de apărare.

„Doar în industria de apărare din judeţul Braşov au fost alocate fonduri de 118.635.000 de lei. Printre altele, construcţia unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investiţiile prioritare pe care le vizez ca ministru al economiei. Această investiţie va asigura 300 de locuri de muncă esenţiale pentru dezvoltarea comunităţii locale. Este necesar un plan de investiţii solid şi integrat care să vizeze întregul lanţ valoric. Deşi nu va fi uşor, am încredere că, în viitorul apropiat, putem face paşi importanţi către o industrie de apărare românească competitivă şi profitabilă”, a spus ministrul Economiei.

Spătaru a precizat că programul de investiţii va viza retehnologizarea acestor societăţi, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali.

„Repornirea motoarelor industriei înseamnă profit pentru economia românească pe viitor. În plus, un plan pe termen lung integrat va presupune specializarea şi atragerea de forţă de muncă tânăr, în acest domeniu. Industria de apărare a fost de multe ori un sector lăsat în eşalonul doi. Trebuie să poziţionam industria de apăre acolo unde îi este locul: ca industrie strategică”, a precizat Florin Spătaru.

În perioada 10 – 11 februarie 2022, ministrul Economiei, Florin Spătaru, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Braşov, la companiile din industria de apărare din zonă: IAR, Tohan Zărneşti, Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgaraş.

  1. Taceti dracului din gura… numai gunoi scoateti pe a voastra gura .
    De ani de zile nu ati fost capabili sa va ingrijiti de ai vostri copii, de ai vostri batrani, si de acei tineri care si acum au un venit minim garantat pe economie si traiesc in limita saraciei , a mizeriei.
    De unde bani astazi? Domnilor si Doamnelor
    Voi chiar credeti ca o sa fiti aparati si protejati de catre cei 3 milioane de suflete sarace ale Romaniei ?
    Ce sa-si apere colonia? WC din fundul curti ? Butoiul cu varza murata ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...