România, Bulgaria și Turcia încearcă să înlăture minele din Marea Neagră

Publicat: 21 oct. 2023, 10:30, de Alice Gherman, în ACTUALITATE , ? cititori
România, Bulgaria și Turcia încearcă să înlăture minele din Marea Neagră
Foto: Fortele Navale Romane

România, Bugaria și Turcia și-au dat mâna în încercarea de a înlătura minele care plutesc în derivă în Marea Neagră. Cele trei țări vor lansa în curând o operațiune de amploare în acest sens.

Ministrul bulgar al Apărării, Todor Tagarev, a anunțat o colaborare bulgaro-româno-turcă în ceea ce privește găsirea și înlăturarea minelor din Marea Neagră ajunse acolo în urma conflictului ruso-ucrainean. Todor Tagarev a făcut anunțul într-o conferință având drept temă situația din Ucraina. Șeful apărării din țara vecină afirmă că discuțiile au fost lansate încă de acum două luni şi că în prezent negocierile Bulgaria-Turcia-România au ajuns în fază finală.

Surse din Ministerul Apărării din România au confirmat discuții trilaterale la care face referire Todor Tagarev. La întâlnirea bilaterală dintre miniștrii Apărării din România și Ucraina, din săptămâna ce tocmai s-a încheiat, Angel Tîlvăr l-a informat pe omologul său ucrainean despre aceste eforturi comune ale României, Turciei și Bulgariei de a contracara pericolul reprezentat de minele marine ce plutesc în derivă în Marea Neagră.