România nu mai face față pandemiei de COVID! În premieră, țara cere asistență internațională

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat ieri, 5 octombrie 2021, Hotărârea nr. 78 privind solicitarea de asistență internațională pentru asigurarea produselor de strictă necesitate în tratarea pacienților cu forme severe și critice de COVID -19.

CNSU a cerut ajutor în lupta cu pandemia de COVID-19, în valul patru de infecții cu SARS-CoV-2, prin Hotărârea nr. 78 din 5 octombrie.

Raed Arafat a anunţat, luni seară, că România va cere, în cursul zilei de marţi, la cererea Ministerului Sănătăţii, activarea Mecanismului de Protecţie Civilă pentru medicamentul Tocilizumab.

Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a precizat că sunt cantităţi suficiente pentru 2-3 săptămâni.

Activăm Mecanismul să vedem, în ţările care nu se confruntă cu un val serios în acest moment, dacă putem lua de la ei medicamentul în anumite cantităţi”, a mai declarat Arafat. Ministerul Sănătăţii va stabili în cursul zilei de marţi cantitatea necesară.

De asemenea, autorităţile iau în calcul posibilitatea de a solicita oxigenatoare individuale pentru a facilita creşterea numărului de paturi cu oxigen în spitale.

Raed Arafat a explicat și de ce autorităţile nu iau în calcul transportul pacienţilor cu coronavirus în străinătate.

Acest lucru poate fi realizat la distanţe limitate, cu spitale din vecinătate. Noi avem foarte mulţi pacienţi la care le găsim locuri. Astăzi erau la un moment dat 50 de pacienţi pentru care căutam locuri.

Oficialul a precizat că pacienţii care trebuie deplasaţi cu oxigen nu pot fi urcaţi în avioane, existând risc de inceniu sau explozie. În plus, pacienţii intubaţi rareori suportă transportul şi, cel mult, pe distanţe scurte, nu patru-cinci ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...