Rareș Bogdan: România e printre cele mai relaxate țări din punct de vedere al măsurilor anti-COVID

Europarlamentarul și prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan susține că România e una dintre cele mai relaxate țări din punct de vedere al măsurilor anti-COVID-19 dar, în același timp, e una dintre statele europene în care s-au vaccinat cei mai mulți cetățeni.

„Vă rog să nu mai acuzați fără să vă informați. România este printre cele mai relaxate țări din punctul de vedere al măsurilor luate împotriva răspândirii Covid19. Da, Da, exact așa este. La nivelul Europei suntem in top 5 ca măsuri luate și in top 3 ca număr de persoane vaccinate. Sunt țări europene importante care nu au ajuns încă la 100.000 de vaccinuri administrate, iar noi am sărit de 1,1 milioane!  La Bruxelles, Paris, Viena, Amsterdam, Milano, Madrid, Londra, Barcelona, Roma și în multe alte orașe și capitale europene sunt închise restaurantele, cafenelele, Bistro-urile și au ajuns să se închidă inclusiv restaurantele hotelurilor. Sunt restricții de circulație în multe orașe europene importante începând cu ora 18.00!”, a scris Rareș Bogdan, într-o postare pe Facebook. 

Europarlamentarul a adăugat apoi că nimeni nu a vrut să împiedice elevii să meargă fizic la școală, dar situația a impus acest lucru.

„Inclusiv situația cu deschiderea/închiderea școlilor a fost o măsura condiționată strict de gradul de infectare. Toată lumea e conștientă că școala făcută în sala de clasa este mult superioară calitativ celei online. De asemenea vă asigur că nimeni nu iubește îngrădirea libertății de circulație și nu dorește în general suspendarea vreunei libertăți individuale”, a mai scris acesta.

Rareș Bogdan a precizat că niciun politician nu ar avea interesul să îngrădească libertatea de circulație a oamenilor. Totuși, e nevoie de astfel de restricții și de distanțare socială deoarece ele limitează răspândirea SARS-CoV-2.

Declarațiile vin în contextul în care a apărut pe surse informația conform căreia Guvernul ia în calcul să prelungească restricțiile de circulație pe timpul nopții devansând cu o oră, de la 23:00 la 22:00. Luni seară, vicepremierul Dan Barna a confirmat că acesta este unul dintre scenariile de lucru, dar o decizie nu a fost luată încă.

Citește și:

Mai multe articole...

Cele mai citite articole