România eșuată: Un stat în care nu s-a construit un spital în 34 de ani!

Publicat: 12 apr. 2024, 14:36, de Vlad Stefan Orjan, în OPINII , ? cititori
Exclusiv
România eșuată: Un stat în care nu s-a construit un spital în 34 de ani!

Într-o lume în care știrile sunt dominate adesea de tragedii și conflicte, există momente luminoase care ne amintesc că bunătatea și generozitatea umană nu au frontiere. Un astfel de moment a fost donația impresionantă din anul 2019 a trupei Metallica către spitalul Oncologic din Berceni, un gest care a adus speranță și sprijin într-un loc unde fiecare euro contează în lupta împotriva cancerului.

Cu toate acestea, în lumina acestei donații binevenite, este imposibil să ignorăm problemele mai ample ale sistemului nostru de sănătate și, mai larg, ale societății noastre. Este adevărat că Metallica și alte organizații caritabile au adus un ajutor semnificativ, dar nu ar trebui să fie o sarcină a trupelor rock să finanțeze instituțiile medicale.

Carmen Uscatu şi Oana Gheorghiu de la „Dăruieşte viaţa”

Imaginile prezentate în juranlul Euronews, subliniau absența construirii de spitale în ultimii 30 de ani și asta este un avertisment către noi toți. Citez: Un stat care nu a construit spitale de 30 de ani!, continuând aceste cuvinte magice de trei ori.

Este o oglindă a priorităților noastre naționale și a lipsei de viziune și planificare strategică în domeniul sănătății. Este inacceptabil ca într-o țară atât de bogată în resurse și potențial uman să existe un gol atât de mare în infrastructura medicală.

Un simptom al unei boli mai mari în sistemul nostru social și guvernamental

Această situație nu este specifică doar domeniului sănătății. Este un simptom al unei boli mai mari în sistemul nostru social și guvernamental. Lipsa orientării și a unei viziuni clare pentru viitor creează un teren fertil pentru corupție și gestionare ineficientă a resurselor.

Este esențial ca liderii noștri să-și asume responsabilitatea și să prioritizeze investițiile în sectoarele esențiale, precum sănătatea și educația. Trebuie să ne întoarcem către planificare strategică și direcție coerentă pentru a ne asigura că resursele noastre sunt utilizate eficient și în beneficiul întregii societăți.

Donatorii ca Metallica merită recunoștință și admirație pentru contribuția lor, dar nu ar trebui să fie nevoie de generozitatea lor pentru a acoperi lacunele sistemului nostru. Este timpul să acționăm ca o societate unită pentru a construi un viitor în care fiecare individ să aibă acces la servicii medicale de calitate și în care donațiile caritabile să devină un supliment, nu un substitut pentru finanțarea publică adecvată.