România, în așteptarea Visa Waiver: Ce ne ține departe de visul american

Autoritățile din România fac demersuri pentru a grăbi includerea în programul Visa Waiver, care permite cetățenilor să călătorească fără viză în Statele Unite. Principalul impediment care ne ține departe de visul american este rata mare de respingere a vizelor, o condiției importantă pentru acordarea acestui drept. 

Rata de refuz a vizelor a fost de peste 10% în 2020, iar cifrele din 2021 nu sunt încă disponibile.  Pentru a putea renunța la vize, este necesar ca acest indicator să scadă sub 3%. „Nu există niciun stat care să fi fost inclus în programul Visa Waiver de la o rată de respingere a vizelor de 10 la sută, așa cum suntem noi acum, la sub 3 la sută într-un an fiscal, așa cum cere legislația americană”, a declarat Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA pentru Digi24.

Muraru a explicat că intenționează să demareze o campanie de conștientizare a publicului, astfel încât să nu mai fie atât de multe persoane respinse. În acest sens, România așteaptă de la autoritățile americane o foaie de parcurs.

O strategie foarte robustă

În ciuda procesului dificil, ambasadorul se declară optimist și crede că România ar putea fi inclusă în programul Visa Waiver până în 2025.

„Ceea ce pot să vă spun este că facem eforturi foarte susținute în acest sens și acest lucru se va vedea în perioada următoare. Avem o strategie foarte robustă pe care o punem în aplicare cât de curând, o campanie publică în România, și ceea ce am solicitat de la autoritățile americane – și în această direcție merg discuțiile – este să avem un roadmap, o foaie de parcurs, și să scădem cât se poate de mult (rata de refuz a vizelor – n.r.), în fiecare an, astfel încât în 3 ani, de exemplu, sau în 4 ani, să spunem – 2024, am spus eu, poate să fie 2023 sau 2025, asta depinde din momentul în care avem această foaie de parcurs și în acel moment, vom ști foarte clar. Există aceste discuții, pregătim toate aceste documente și când va exista această campanie, în mod evident, că reprezentanții mass-media vor fi invitați pentru discuții foarte aplicate”, a mai spus Andrei Muraru, potrivit sursei citate. 

  1. USA nu va importa niciodata, mizeria si coruptia din România.
    Este una dintre poveștile pe care Goldenshteyn, originar din Seattle, le spune în cartea sa, „Așa că își amintesc”, care relatează – cu un amestec de memorii familiale intime și cercetări istorice viguroase – Holocaustul din Transnistria, un teritoriu din sudul Ucrainei ocupat care a fost controlat. de România, un aliat apropiat al Germaniei naziste în cea mai mare parte a războiului. https://abcnews.go.com/International/wireStory/book-aims-shine-light-romanian-role-holocaust-82703937

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Orban, după scandalul amanta: Sunt căsatorit. Am o familie în care...

Orban merge pe principiul: "nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase". Neagă absolut toată povestea cu amanta, se dă familist convins și...