România, în era de teroare mediatică controlată prin cablu

Breaking news: Teroare la teatrul din Moscova. Breaking news: Teroare la NewYork. Breaking news:Teroare la maratonul de la Philadelphia. Breaking news: Teroare la Istanbul. Dar nimic despre teroarea din România. Și nu de acum, ci încă de pe vremea lui Ceaușescu.

De ce? Pentru că pe vremea lui Ceaușescu, românii au trăit sub teroarea Securității. ”Mi-am dat seama că teroarea nu ţine neapărat să-ţi smulgă unghiile. Era suficient să te facă să-ţi fie teamă să spui altceva decât era îngăduit”, spunea Octavian Paler.

Ulterior, Fănuș Neagu a nuanțat cam cum era treaba cu teroarea de la noi până în 1989: ”În România, a început a doua teroare: teroarea lui Ceauşescu, şi asta după iulie 1971. Dar nu a fost de talia celei de după război. Partea bună a lui Ceauşescu a fost că ne-a rupt (cât a putut el) şi îndepărtat de influenţa rusească, iar acest lucru l-a costat scump. În nebunia lui, a ţinut cu poporul, dar a fost manipulat de către unii şi alţii”.

Acum, însă cine ne ține în teroare? E foarte clar: televizorul!

Zilnic, suntem bombardați cu zeci de ”Breaking news”. Adică suntem terorizați de alertele TV alimentate și întreținute de autoritățile statului. Acum trăim în era de teroare mediatică. Ce înseamnă teroare? Groază, spaimă, frică provocată intenționat prin amenințări sau prin alte mijloace de intimidare sau de timorare.

Și la noi, mai ales din 2020, trăim din teroare în teroare. A fost teroare COVID care ne-a ținut în case, ne-a amenințat cu tancul că trebuie să purtăm mască și să ne spălăm des pe mâini, care ne-a obligat să ne îngropăm morții în saci de plastic și totodată ne-a interzis să mai aprindem o lumânare pentru cei care s-au înălțat la ceruri.

A ținut această teroare aproape doi ani. Iar când am zis că, în sfârșit, am scăpat de teroarea COVID, hop că a apărut teroarea mediatică a războiului din Ucraina. Breaking news: Rusia atacă Ucraina! Breaking news: Rusia poate ataca România. Breaking news: Tancurile rusești, la granița României”.

Dar, în paralel cu războiul din Ucraina au mai apărut și alte tipuri de teroare. Breaking news: Prețul carburanților s-a dublat! Breaking news: Criza uleiului a luat o amploare fără precedent! Breaking news: Facturile la energie au explodat! Breaking news: Prețul alimentelor s-a dublat!

Breaking news: Ne paște o criză alimentară de proporții! Breaking news: Românii să-și facă provizii de alimente! Breaking news: Secetă cruntă. Apa trebuie raționalizată! Breaking news: Facturi uriașe la gaze! Breaking news: România va tremura în case la iarnă! Breaking news: România este în colaps financiar!

Breaking news: România este un stat eșuat! Astfel, cu cât panica creşte mai mult, cu atât teroarea este mai mare și tot mai mulți oameni îngenunchează în fața terorii. De ce? Pentru că ai noștri conducători vor să vadă cât mai mulți români îngenunchiați ca să-i poată controla mai ușor.

Și cum poți realiza acest lucru? Prin teroare mediatică, în special prin televizor. Dacă le tai apa, căldura, curentul sau gazele nu se întâmplă nimic. Dar când ai tăiat cablul TV sau internetul e dezastru național.

Așadar, cam așa se terorizează și se controlează poporul cu… televizorul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...