România în Schengen. Susținere necondiționată a aderării din partea Germaniei

Ambasadorul Germaniei la București declară că țara sa susţine în continuare ferm „de mult meritata aderare” a Românei la spaţiul Schengen.

Germania susţine în continuare ferm „de mult meritata aderare” a Românei la spaţiul Schengen, care ar fi atât în interesul României, cât şi al Germaniei şi al întregii Uniuni Europene, a afirmat, luni, ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Peer Gebauer, la recepţia de Ziua Unităţii Germane şi Reunificarea Germaniei din 3 octombrie 1990.

Gebauer a amintit că ţara noastră a îndeplinit toate cerinţele tehnice pentru a face parte din spaţiul de liberă circulaţie europeană. „Vă asigur că majoritatea covârşitoare a statelor UE susţin România şi Bulgaria în acest demers şi cu toţii vor face eforturi pentru a găsi o soluţie să faceţi parte din Schengen cât mai rapid posibil”, a spus el.”România este pentru Germania un partener important şi de încredere. Mulţumesc în mod deosebit Guvernului României şi poporului român pentru sprijinul acordat Ucrainei şi Republicii Moldova, precum şi consolidării flancului estic al NATO. În cadrul Uniunii Europene şi în calitate de aliat NATO, România joacă în mod constant un rol constructiv şi se concentrează pe identificarea unor soluţii şi nu a problemelor. Avem nevoie de mai mult astfel de spirit în Europa”, a spus diplomatul.

El a spus că recepţia marchează „un prilej de profundă recunoştinţă”.

„Reunificarea paşnică dintre Germania de Est şi Germania de Vest nu a fost ceva de la sine înţeles. Această şansă istorică a fost posibilă doar datorită acţiunilor curajoase împotriva regimului comunist ale oamenilor din fosta RDG şi din multe alte ţări est-europene, inclusiv România, care au demonstrat pentru libertate şi democraţie. La fel de importantă a fost şi susţinerea acordată de partenerii noştri din Europa şi de Statele Unite – şi le mulţumim pentru aceasta”, a punctat Gebauer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole