România, în top 10 producători de biciclete din UE

Eurostat estimează că aproximativ 12,2 milioane de biciclete au fost produse în UE în 2020. Aceasta reprezintă o creștere de 1,2% față de 2019.

Ciclismul promovează sănătatea și bunăstarea personală; este economic și, în măsura în care poate înlocui utilizarea mașinilor private, ajută la reducerea poluării aerului. Datele privind numărul de vehicule pe două roți fără motor produse în UE provin din ancheta PRODCOM privind producția de produse fabricate, pentru care Eurostat a publicat recent date pentru 2020.

Curios este faptul că Eurostat afirmă că producția din România, Lituania, Slovenia și Slovacia sunt confidențiale. Pe ultimele date disponibile, din 2020, poducția de biciclete a României se cifra la circa 525.000 de biciclete anual, ceea ce amplasează țara noastră undeva între primii 6-7 producători din UE.

De asemenea, cea mai mare fabrică de biciclete din România, dezvoltată de compania Sport Mechanical Workshop cu 30 de milioane de euro la Timişoara, va fi gata în această toamnă, urmând să realizeze anual până la 1,5 milioane de vehicule pe două roţi.

Producția vândută variază foarte mult între statele membre ale UE pentru care sunt disponibile date, de la aproximativ 1 500 de biciclete în Danemarca până la peste 2,1 milioane de biciclete în Italia și peste 2,6 milioane în Portugalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole