România intră în lockdown? Ce spune premierul interimar Ciucă

Proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de alertă va fi analizat, vineri, în cadrul ședinței de Guvern.

Premierul interimar Nicolae Ciucă spune că prin asta se infirmă zvonurile legate de faptul că România va intra în lockdown.

„Astăzi în şedinţa de Guvern vom lua o hotărâre de guvern prin care… vom analiza proiectul de hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă şi cu această ocazie practic infirmăm şi fake news-urile prin care se anunţa că se intră în lockdown din nou”, a spus Nicolae Ciucă.

În cadrul ședinței de Guvern se va discuta și despre numărul mare de îmbolnăviri cu Covid-19 care se află în continuă creștere la nivelul Capitalei.

„Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi avem o situaţie pe care va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei”, a spus premierul interimar.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, spune că sistemul sanitar din București se află sub presiune.

„La nivelul Bucureştiului, dacă luăm din data de 6 decembrie până în ziua de astăzi avem un număr de 9.070 de cazuri suplimentare care au apărut, până în ziua de ieri. Asta va înseamna că o să avem o presiune mai mare pe sistemul medical în zona Bucureştiului şi zonele probabil limitrofe şi poate că va fi nevoie să continuăm să transferăm pacienţi şi în alte părţi care au presiunea mai mică. Cu domnul ministru Tătaru am stabilit că vom avea o şedinţă cu managerii spitalelor din Bucureşti, cu şefii secţiilor ATI şi şefii UPU ca să discutăm această situaţie care probabil vom începe să o vedem în cursul săptămânii viitoare, având în vedere cifra asta de cazuri. La nivelul Prefecturii Bucureşti s-a discutat cu domnul prefect pentru intensificarea controalelor şi intensificarea măsurile de implementare a ce există acum în reglementările noastre”, a explicat Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole