România, învinsă clar de Austria în primul meci de la Europeanul de handbal

Publicat: 12 ian. 2024, 20:53, de Cristian Matache, în SPORT , ? cititori
România, învinsă clar de Austria în primul meci de la Europeanul de handbal

România a fost învinsă de Austria, scor 24-31, la debutul în grupa B de la Campionatul European de handbal masculin.

România a revenit la Campionatul European de handbal masculin după o pauză de 28 de ani, dar a început cu stângul turneul final din Germania. În primul meci al grupei B, tricolorii au întâlnit Austria, care i-a învins de două ori în preliminarii. România a făcut un meci bun, mai ales în prima repriză.

Însă, în a doua repriză, Austria a fost mai exactă și mai disciplinată, în timp ce România s-a precipitat și a comis prea multe erori. Ca urmare, tricolorii au fost învinși cu 24-31.

Iancu a fost cel mai bun jucător de handbal al României, cu 13 intervenții decisive. Negru și Caba au fost eliminați definitiv în prima repriză, ceea ce a afectat serios jocul echipei noastre de handbal.

Odată cu această înfrângere, șansele României de a avansa în grupele principale ale CE de handbal sunt reduse la minimum. Tricolorii vor juca duminică împotriva Spaniei și marți împotriva Croației, două echipe mult mai puternice decât Austria.

Intervențiile lui Iancu n-au fost suficiente pentru a oferi o doză de dramatism finalului partidei de handbal.

Ai noștri au ratat mult prea mult. Portarul Mostl al austriecilor a fost desemnat jucătorul meciului. A fost o confruntare extrem de dificilă pentru România. În prima jumătate am rămas fără doi oameni, care au primit cartonașul roșu.

Cel mai bun marcator al României a fost Demis Grigoraș, cu 6 goluri. Au mai punctat: Buzle (4), Stanciuc (4), Nistor (3), Cumpănici (2), Ilie (2), Rotaru (1), Dedu (1), Ghiță (1).

Celebrul Vasile Stângă a dat verdictul, după meci:

„Ne-am bătut singuri. Au fost două eliminări, ați văzut câte ratări! Dacă nu era portarul Iancu, diferența era de vreo 15 goluri, probabil”, a comentat

România pierde fără drept de apel partida de debut și se gândește cu groază la ce urmează. Duminică, de la ora 19:00, urmează duelul cu Spania, campioana europeană de handbal din 2018 și 2020.