România, la coada Uniunii Europene. Suntem țara cu cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă

România este singurul stat membru al Uniunii Europene cu un procent sub 20% al salariaților care au muncit de acasă pe perioada pandemiei, arată statisticele Eurostat.

Țara noastră este astfel statul din Uniunea Europeană care are cea mai mică pondere de angajați care au trecut la telemuncă.

Conform statisticilor, 0,8% din forța de muncă din România lucra de acasă în 2019, reprezentând aproximativ 45.000 de angajați.

România este pe ultimul loc între statele Uniunii Europene în ceea ce privește rata de penetrare a regimului de muncă remote.

Un procent de 5,4% dintre angajații din Uniunea Europeană (UE), cu vârste cuprinse între 15 și 64 de ani, lucrau de obicei de acasă, în 2019, se arată în statisticile europene date de Eurostat, citate de startupcafe.ro.

Cu o medie a statelor membre UE de 5,4%, mai multe țări înregistrează procente mai scăzute. Printre acestea se află Germania (5,2%), Spania (4,8%), Cehia (4,6%), precum și România (0,8%) şi Bulgaria (0,5%). La polul opus, Țările de Jos și Finlanda erau pe primele locuri la munca în sistem „remote”, 14,1% dintre persoanele angajate din cele două ţări lucrând în mod obişnuit de acasă în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...