„România ne poate ajuta să facem curățenie în rândul judecătorilor și procurorilor”

Igor Grosu (foto), propus de președinta Republicii Moldova, Maia Sandu pentru portofoliul de prim-ministru a declarat într-un interviu pentru G4Media că alegerile anticipate din Republica Moldova ar putea avea loc în luna iulie.

În ceea ce privește rezolvarea crizei transnistrene, liderul PAS crede că o parte din arsenalul militar din această enclavă ar trebui evacuat și o altă parte ar putea rămâne pe loc.

În interviu, președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, mai subliniază că Republicii Moldova „i-ar fi de mare folos experiența României” din domeniul reformării justiției: „mai exact cum să facem curățenie în rândul judecătorilor și procurorilor”.

Președintele PAS crede că acesta lucru este cel mai important și că ar trebui modificată legislația pentru ca averile nejustificate ale magistraților să poată fi confiscate.

Ceea ce am câștigat la prezidențiale ne-a ajutat să recâștigăm terenul pierdut în 2016. Urmează să curățăm parlamentul, care în acest moment este produsul lui Dodon și a lui Plahotniuc. Problema țării nu este în guvern, oricât de bun ar fi, ci în parlament. Avem 60 de deputați care nu vor, nici în ruptul capului, să facă ceva pentru țară. Ei înțeleg că șansele de a se regăsi în noul Parlament sunt foarte mici, deci rezistența vine din partea lor”, a mai spus Grosu, printre altele, în interviu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole