România, premiată de ONU pentru inovație în sistemul public!

Organizația Națiunilor Unite a premiat România pentru inovație în serviciul public. Țara noastră este singura țară din centrul și estul Europei ale cărei eforturi sunt astfel recunoscute pentru modul în care a implementat politici publice care să uşureze cooperarea dintre cetățeni și instituții.

Odată cu această distincție, în premieră, România a fost invitată să deschidă porțile Expo Dubai 2020. Momentul a fost urmat de o conferință în care țara noastră a propus ca soluţiile pentru o dezvoltare durabilă și coerentă la nivel global să fie găsite în exemple locale, care pot dezvolta o colaborare între om și natură.

Am avut un seminar cu un mesaj foarte puternic. Brâncuşi, Antipa şi Georgescu-Roegen, trei genii, trei personalităţi, care, de fapt, au trimis un mesaj pentru generaţiile viitoare: cam cum să îmbini economia şi iubirea de natură. Şi deşi au fost trei personalităţi din domenii diferite, de fapt ceea ce au transmis era legătura între om şi natură şi cred că puteam merge pe acest drum.

Avem un plan de acţiune finalizat până în 2030 şi vom avea şi indicatorii pe baza cărora şi în Planul Naţional de Rezilienţă vom putea să cuantificăm ca reformele şi la ceea ce ne-am angajat să se încadreze în cele 17 obiective de dezvoltare durabilă”, a precizat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cifrele dezastrului pentru România după privatizarea Petrom EXCLUSIV

Legea care a “legalizat” vânzarea Petrom către OMV este nulă de drept. PUTEREA.RO vă prezintă ÎN EXCLUSIVITATE date care demonstrează, încã de la momentul...
Szokocs Laszlo Klaus-Iohannis

Delir, provocare și sfidare incredibilă la adresa României: Iohannis, somat să...

Printr-un document denumit „Declarația de independență a Transilvaniei” transmis de un așa zis președinte al Comitetului pentru Independența Transilvaniei, Partium și Banat, președintele României...