România, somată de Comisia Europeană să reducă emisiile industriale dăunătoare

Comisia Europeană (CE) solicită României să reducă emisiile industriale dăunătoare. În acest sens, CE a transmis o scrisoare de punere în întârziere prin care a deschis o procedură de infringement.

România este nevoită să se conformeze la legislaţia Uniunii Europene privind prevenirea şi reducerea emisiilor industriale dăunătoare.

Conform Agerpres, CE susține că justiţia din România nu reuşeşte să pună în aplicare sancţiunile.

„Sistemul juridic din România nu garantează implementarea unor obiective cheie din Directivă, în special acela că instalaţiile pot să funcţioneze numai dacă au autorizaţie. Pe de o parte, în forma actuală, sistemul legal din România prevede penalităţi foarte mici şi inadecvate, care nu asigură eficienţa, proporţionalitatea şi descurajarea cerută de Directivă.

Pe de altă parte, autorităţile române nu reuşesc să implementeze actuala legislaţie într-o manieră coerentă la nivel administrativ (de exemplu prin suspendarea funcţionării instalaţiilor fără autorizaţie), în timp ce justiţia din România nu reuşeşte să pună în aplicare sancţiunile”, subliniază executivul european.

România are termen două luni să remedieze problemele semnalate de CE. Nu este prima procedură de infrigement referitoare la mediu care a fost declanșată în cazul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...