România, sufocată de miile de tone de haine mizerabile din Vest 

România este sufocată la propriu de miile de tone de haine mizerabile din Vest, importate pe persoană fizică, mai nou. Numită de mulți drept „tomberonul Europei”, țara noastră nu face nimic să rezolve situația, ci dimpotrivă, se îngroapă pe zi ce trece în miile de tone de deșeuri textile, adevărate focare ce răspândesc de la boli dermatologice la produse chimice nocive.

Rețelele sunt bine organizate și folosesc toate lacunele din legislația europeană și, mai ales, cea românească. Munții de haine, multe dintre ele putrezite, zdrențurite, mizerabile, sunt mutați cu camionul din Vest, în România sub pretextul donațiilor către ONG-uri sau biserici, iar mai nou sub forma unor importuri intracomunitare făcute de persoane fizice, potrivit Antena3.

„În fapt, obligația din normele europene de a expedia doar marfa curată, chiar dacă este veche, nu e aproape niciodată respectată”, a declarat Pervescu Dan, comisar ANPC Timiș.

Descoperirile echipelor ANPC se lovesc, însă, dectoleranța pe care o manifestă alte autorități de control ale statului român.

Afacerile cu haine second-hand au explodat

Afacerile magazinelor cu haine second-hand au explodat în ultima vreme. În afară de încălțămintea și vestimentația comercializată la kilogram, alte mii de tone sunt parțial transformate în cârpe destinate, oficial, spălătoriilor auto, dar, în realitate, despre multe nici nu se știe unde au ajuns.

Dacă sunt incinerate, ele sunt vinovate în mare parte de alertele de poluare cu fum toxic din jurul marilor orașe. Altele pur și simplu sunt aruncate pe câmpuri, deși descompunerea lor poate dura mulți ani și dăuna mediului.

Pe lângă șmecheria cu importul pe persoană fizică, tot mai des utilizată pentru a scăpa de controalele autorităților este acum programarea strictă a intrării în țară a camioanelor.

Singura soluție pentru a mai putea face ceva ar fi modificarea urgentă a legislației. Până când se va întâmpla acest lucru, România va rămâne cel mai încăpător tomberon de gunoi al Europei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...