România va cere un vot în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen, declară Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă, premierul României, a declarat oficial la Palatul Victoria că țara noastră va cere un vot în ședința de mâine a Consiliului JAI. „România merge până la capăt” a spus Nicolae Ciucă, care a arătat că starea de incertitudine nu mai poate continua.

Șeful Executivului a declarat despre refuzul Austriei de a vota pozitiv că înțelege sensibilitatea politică a problemei migrației, dar blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria.

Datele, inclusiv de la instituţiile europene FRONTEX, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migraţie care ăs genereze temeri. Practic, nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înţelegem cu toţii că problema migraţiei ilegale este foarte sensibilă politică, în multe state membre, şi că este nevoie de măsuri mai eficiente de răspuns la acest fenomen însă blocare aderării României la Schengen nu va aduce răspunsurile dorite de Austria”, a declarat premierul.

Mai mult, aderarea României la Schengen ar face mai sigur spațiul comun prin implicarea țării noastre care va avea astfel acces șa mai multe instrumente de control a frontierelor.

Dincolo de situaţia concretă a României şi de o credibilitate a procesului: nu putem menţine o stare de neclaritate şi anume lipsa unei decizii în ceea ce priveşte un stat membru care nu numai că doreşte să devină parte a Schengen, dar a dovedit-o în nenumărate rânduri că este pregătit, existând o confirmare clară în acest sens. Aşadar, mâine, la Consiliul JAI, vom merge la vot. Integrarea în Spaţiul Schengen este obiectivul nostru naţional”, a mai spus Nicolae Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...