România va dona Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca

Publicat: 05 mai 2021, 16:00, de Mădălina Bălăceanu, în ACTUALITATE , ? cititori
România va dona Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul pe care îl conduce a aprobat, în ședința de miercuri, un proiect de hotărâre prin care România donează Republicii Moldova încă 100.000 de doze de vaccin produs de AstraZeneca. De asemenea, începând din această săptămână, țara noastră va putea să și vândă Chișinăului câte 200.000 de doze din acest ser în fiecare lună.

„În ședința de Guvern de astăzi, am aprobat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care donăm încă 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca Republicii Moldova și am pregătit și detaliile pentru a dona 100.000 de doze de vaccin în Ucraina.

Cred că mai era doar o semnătură, dar de săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova – 200.000 de doze lunar, aceasta a fost discuția cu Republica Moldova”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că se va vaccina cu serul produs de AstraZeneca.

 „Eu personal o să mă vaccinez cu AstraZeneca (…). În primul rând este vorba despre AstraZeneca, aceasta este cantitatea cea mai mare pe care o putem cumpăra. Apropo, aici putem cumpăra de toată cantitatea de care avem nevoie în următoarele luni. Mai purtăm negocieri și cu alte companii”, a mai spus ea, potrivit Deschide.md.